Anotace knihy Hotelstory aneb když to hosté rozbalí
Jistě znáte lidi, kteří vás dohánějí k šílenství, až se veškerá vaše tolerance, soucit i rozumový nadhled smrsknou na jedinou souvislou myšlenku: „ZA CO!“ Autorka čerpá z vlastní zkušenosti hotelové manažerky a s osobitým humorem nám představí paní Čeňkovou, pana Hillera a další protagonisty situací komických, absurdních i těch „já se z toho zvencnu“.
On-line ukázka z knihy Hotelstory aneb když to hosté rozbalí
Můžu zaplatit kreditní kartou?“ otázal se prošedivělý pán v obleku Pietro Fillipi, s partnerkou elegantního vzhledu, po výborné večeři v naší francouzské restauraci Le Pastis. Skvělý ročník Châteauneuf du Pape vhodně doplnil kohouta na víně, kterého si vychutnali, a večer zakončili sladkou tečkou v podobě jablečného quishe s karamelovou krustou. Nevtí- ravá hudba souzněla v mihotavém světle svíček s interiéry, evokujícími atmosféru Provence. Oba hosty obklopovala jemná vůně francouzského parfému Dior. „Ne. Ledaže bych si ji protáhla mezi kozama,“ odvětila Dora vyzývavě a naznačila inkriminovanou dráhu svého výstřihu, nad jehož výplní by básník zaplesal: „Aj, vy lepé vnady dvé melounů zvící.“ Pánovi zaskočilo sousto. Jsou servírky, které se hodí do michelinské restaurace, a máte servírky do venkovské hospody. Jak jedna, tak druhá jsou holky na svém místě. Pokud se ovšem neprohodí. S Dorou se kdysi dávno někdo prohodit musel. Pocházela z Tatranskej Lomnice, takže určitě někde pod Tatrami v místní malé krčmě obsluhuje jemná, distingovaná slečna, která věří, že jednou dostane příležitost využít svou znalost luxusních francouzských vín.